מגמות ומסלולים

מסלולי הלימוד:

* מסלול “בגרות מורחב“- יש חובה לבחור שני מקצועות בחירה.

* מסלול “מב“ר“- יש חובה לבחור מקצוע בחירה אחד.

* מסלול “אתגר“ – הכיתה תלמד מקצוע בחירה משותף לכולם – קולנוע.

* מסלול “חינוך מיוחד“ – הכיתה תלמד מקצוע בחירה משותף לכולם.

בכל מסלול ילמדו מקצועות החובה:

1. אזרחות, היסטוריה, לשון והבעה, ספרות, תנ"ך – בהיקף של 2 יח"ל
  2. אנגלית ומתמטיקה – מקצועות אלו נלמדים ב 3 רמות לימוד בהיקף של 3,4,5 יח“ל.
  3. מקצוע מדעי (בסיס), חנ“ג, השכלה כללית

מקצועות בחירה:

בנוסף למקצועות החובה ילמדו מקצועות הבחירה (התמחות). ביה“ס מעמיד לרשותכם מגוון רחב של מקצועות בחירה מהם יהיה עליכם לבחור (בהתאם לנטייתכם) מקצוע אחד או שניים בהתאם למסלול הלימוד.

כל תהליך הבחירה מלווה בהתלבטויות וחששות. צוות ביה“ס עושה ויעשה כל מאמץ לסייע לכם בבחירה הנכונה.

הערכה – בהתאם לתוכנית ההבחנות החדשה ההערכה בכל מקצעות הלימוד תהיה על פי הדגם 70-30. על פי דגם זה הערכה הסופית (זו שתופיע בתעודת הבגרות) תהיה מורכבת מ – 30% הערכה פנימית ו – 70% הערכה חיצונית הכוללת ציון שנתי ואירוע הבחנות חיצוני.

סרטון הסבר על המגמות

חוברת מקצועות הרחבה

מגמות בית ספר

אמנות

• מגמת אומנות

הלימודים במגמת האומנות מפתחים חשיבה יצירתית ופתיחות, יחד עם חשיבה ביקורתית ורגישות חברתית ותרבותית. התלמידים רוכשים ידע והבנה באומנות - ובעיקר - יכולת לביטוי עצמי. תולדות האומנות והבנתה במקביל ליצירה בסדנת האומנות.

ביוטכנולוגיה

• מגמת ביוטכנולוגיה – "להביט קדימה, לעוף רחוק"

ביוטכנולוגיה היא תחום מדעי המאגד בתוכו את המחקר, הפיתוח והשימוש במערכות ביולוגיות, לתהליכי ייצור ואנליזה בתחומי התעשייה, המזון, הרפואה והחקלאות. תחום זה מהווה צומת מרכזי המשלב בין תחומים מדעיים משלימים (כימיה, ביולוגיה, פיזיקה), הנדסה והתעשייה.

גיאוגרפיה אדם וסביבה

היסטוריה מורחבת

• היסטוריה מורחבת

"עם ללא עבר- אין לו עתיד" (יגאל אלון- מפקד הפלמ"ח, מגדולי מצביאי צה"ל) "לזכור את העבר, לחיות את ההווה, להאמין בעתיד" (אבא קובנר- משורר, סופר ומנהיג פרטיזנים).

הנדסת תוכנה

• הנדסת תוכנה

השימוש במחשב נפוץ היום בכל תחום, מקצוע ומקום עבודה. בוגרי מגמת מדעי המחשב נהנים מיתרון יחסי הן בצבא והן בשוק העבודה: בין היתר- בונוס בטכניון ובאוניברסיטאות, איתור תלמידים מוכשרים על ידי הצבא לתפקידים איכותיים, כניסה והשתלבות מוצלחת בכל תחומי ההשכלה הגבוהה המדעית וההנדסית .

חינוך גופני

מגמת כלבנות

מדעי החברה

מדעים

מוסיקה

• מוסיקה

מוסיקה הינה שפה אוניברסאלית אשר חוצה גבולות גיאוגרפיות ופוליטיות, גבולות של זמן ומרחב, ומקשרת בין האנשים ובין התרבויות. יחד עם זאת, מוסיקה היא גם עולם עשיר בפני עצמו, החושף בהדרגה את פלאיו לאלה שיוצאים בו למסע של חקר ולימוד.

מחול

מכטרוניקה

• מכטרוניקה

המגמה מפגישה את התלמיד עם העולם המרתק של הטכנולוגיה העילית. הלומד במגמה יכיר, יבין ואף יוכל ליצור מערכות מתוחכמות המשלבות מכניקה מורכבת, אלקטרוניקה, בקרה במכונות ומחשוב.

מערכות תקשוב

עיצוב המוצר

• עיצוב המוצר

עיצוב משנה את הסביבה שבה אנו חיים. העיצוב הוא הכוח הכלכלי העולה “ זה הסוד הכי שמור בחברות המובילות בעולם: הטכנולוגיה כבר מזמן לא יוצרת בידול ממשי בין מוצרים, העיצוב אמור להיות היתרון התחרותי העיקרי והמעצבים הופכים להיות האנשים שנותנים את הטון בחברות“. מתוך “מגזין העסקים של ישראל

ערבית

• ערבית

השפה הערבית כוללת את השפה הספרותית – היא השפה התקשורתית ואת השפה הערבית המדוברת. לצד נושאים דקדוקיים בתחביר ובפועל, נלמד עיתונות, ספרות והעשרות שונות בנושאי תרבות ואסלאם.

פיזיקה

• פיזיקה

פיזיקה: מיוונית- “טבע“. אחת מאבני היסוד של כל ענפי המדע והטכנולוגיה של העולם המודרני. המפתח להבנת העולם בו אנחנו חיים והיקום כולו. בגרות בפיזיקה – כרטיס כניסה למסלולים יוקרתיים בצה''ל ובהשכלה הגבוהה.

קולנוע

תיאטרון

• תיאטרון

הרחבה בתיאטרון פותחת צוהר להכרות עם אמנויות הבמה: משחק, בימוי הפקה, תפאורה, תאורה. ומפגישה את התלמיד(ה) עם שפת התיאטרון על כל מרכיביה, בדרך של לימוד חוויתי ופעיל.