מגמת קולנוע

מה בתוכנית הלימודים?

הלימוד כולל:

3 יחידות לימוד באמנות הקולנוע  ו-2 יחידות לימוד בקולנוע מעשי. הלימוד העיוני מורכב מהכרות מעמיקה עם יסודות המבע הקולנועי, תולדות הקולנוע, קולנוע ישראלי תיעודי ועלילתי ותיאוריות קולנועיות בולטות. במסגרת הלימודים ניתן דגש על חינוך לאהבת היצירה הקולנועית, הבנה אינטלקטואלית ורגשית של צפיה בסרטים ופיתוח חשיבה ביקורתית.

בשתי היחידות של הקולנוע המעשי מתנסים התלמידים במגוון מקצועות ההפקה הקולנועית, לומדים את רזי כתיבת התסריט, בימוי, צילום, עריכה, הפקה וכו' ומתנסים בהפקת קליפ וסרטים תיעודיים ועלילתיים קצרים. העבודה נעשית בקבוצות ומעניקה מיומנויות של עבודה בצוות, פיתוח וניהול פרוייקטים ויכולת עבודה עצמאית.

מבנה ההבחנות:

ההערכה במקצוע הקולנוע מורכבת מ30% הערכה בית ספרית ומ 70% בחינת בגרות חיצונית.

ההערכה הפנימית מורכבת מעבודת ניתוח מקיפה של יסודות הקולנוע ומבחינה במתכונת UNSEEN שמתקיימת בכיתה י'.

הבחינה החיצונית כוללת הפקת סרט קצר של עד 15 דק' בליווי תיק הפקה המתאר את תהליך ההפקה ושיחה אישית עם בוחן חיצוני. בבחינה החיצונית נכלל  פורטפוליו (תיק עבודות) של עבודת חקר ובחינות שבצעו התלמידים בקולנוע העיוני במהלך לימודיהם בכיתה י"א וי"ב.

דרישות המקצוע:

אהבת קולנוע ועניין בצפייה ו/או עשיית סרטים .

נכונות לעבודה בצוותים.

נכונות להשקעת שעות רבות בעשיית הסרטים, חלקן מעבר

מנחי המגמה

אלה אנשי הצוות המסורים שלנו שיקחו אתכם לרמה הבאה בכל הנושאים המקצועיים.

• איתי קן תור

מרכז המגמה